heskjelogo300x100

Leah M. Kverme: – Jeg er utdannet frisør, men det ble for kjedelig; som murer er det full fart!

Leah var som liten jente opptatt av hår og av å pynte seg, så det ble naturlig for henne å ta fagbrev som frisør etter hvert, etter også å ha prøvd yrker som butikkmedarbeider, bartender og daglig leder for en sandwich kjede.

Men det ble litt for lite å gjøre i salongen bortsett fra før høytider, jeg har nemlig «lopper i blod» og det bør skje noe hele tiden! Så jeg gikk inn i tenkeboksen og kunne gjerne tenke meg et mannsdominert yrke, da jeg føler meg mer som gutte-jente enn jente-jente egentlig, forklarer Leah.

Moren hennes er en god rollemodell og et forbilde for Leah.

Hun oppdro barn alene og gjorde alt fra å male og snekre til å støpe lys, og var veldig selvhjulpen. Leah lærte mye av henne, og fant ut at det riktigste yrkesvalg for henne var å bli enten murer eller maler. Slik fikk hun brukt kreativiteten sin godt, samtidig som hun var i aktivitet hele tiden. Det ble mureryrket, noe hun aldri har angret på.

– Jeg ringte rett og slett rundt til forskjellige firmaer og spurte om de ville ha en voksenlærling, og så fikk jeg napp der jeg jobber idag. Der stortrives jeg både med oppgavene, miljøet og all tilliten jeg blir vist. Ingen dag er lik; jeg gjør alt fra å støpe fall, legge membran, overflatebehandle vegger – alt som skal til for å bygge opp et baderom, for eksempel.

Besteforeldrene hennes hadde gård, så Leah har aldri vært redd for å bli møkkete eller å ta i et tak. På gården fikk hun drive mye med hest, og hjalp til med gårdsarbeid når hun ikke var ute og syklet eller lekte. Det gjorde henne robust og sterk og med anlegg for praktisk arbeid, egenskaper hun har glede av i jobben sin hver dag.

Å være jente i et mannsdominert yrke, er ikke noe problem.

– Nei, det tenker jeg sjelden over, men det er et faktum at stemningen blir litt annerledes på en arbeidsplass når det er jenter til stede. Det er positivt, mener jeg. Vi er faktisk tre murerjenter nå av 25 ansatte, det er bra! Kundene bryr seg sjelden, noen blir litt overrasket når det er jeg som kommer, men de synes bare det er kult.

Hun er opptatt av å ha et åpent og godt forhold til kundene sine, og holder dem alltid løpende orientert om prosessen. Og er ifølge nominasjonene både høflig, blid og selvsagt hyggelig! «For hvem vil vel ha en sur håndverker på besøk», som hun selv sier det.

Leah har en samboer, en katt – og ingen fritidsproblemer.

Hun og samboeren bygger nemlig hus sammen. Han er tømrer av yrke, så de er det perfekte husbyggerparet, med hvert sitt ansvarsområde. Leah er også sauebonde; sammen med moren sin eier hun idag 110 sauer som går på leid beitemark og bor i et leid fjøs.

Det er jo mest for å ha en koselig hobby, og nå som vi har mange lam, blir det mye kosing og klapping, de er så søte når de kommer løpende mot meg! Og vi får det til å gå rundt økonomisk gjennom slakt etc.

Nå gleder hun seg til Oslo-tur som finalist, og synes det er veldig stas å ha kommet så langt i konkurransen. Hun mener kåringen er viktig, fordi den setter fokus både på fordelene ved håndverksbransjen og viktigheten av god kundeservice.

Når vi gjør en jobb for kunden, bruker de mange penger for å få det fint og slik de ønsker. Da får vi sjansen til virkelig å vise frem det vi kan – og hvem vi er! Den sjansen må vi ta hver gang!

Når vi gjør en jobb for kunden, bruker de mange penger for å få det fint og slik de ønsker. Da får vi sjansen til virkelig å vise frem det vi kan – og hvem vi er! Den sjansen må vi ta hver gang!

Se mer på https://hyggeligste.no/2021/nominert/Leah-M.-Kverme-MURMESTER-HESKJE-AS/9185

Del dette innlegget:

E-post
Facebook
LinkedIn
Pinterest